Wednesday 16 January 2008

O prea mică eroare... [A too little error...]

...care nu are nimic de-a face cu ospitalitatea gazdelor britanice, ci cu deschiderea unui cont curent ataşat unui card de debit, la o celebră bancă britanică (nu spun care, că doar vreau să-mi iasă cardul şi să-l pot folosi fără probleme :-)
.
Desigur că, inclusiv în România, mai încurcăm chiar nume foarte diferite (de pildă, Tallinn-ul cu Riga), aşadar nu avem de ce să arătăm paiul din ochiul altora, când şi noi ne trezim adesea cu ditamai bârna...
.
Voiam doar să arăt cât de inutilă este solicitarea de date ‘de siguranţă’ (împotriva spălării banilor şi a transferurilor financiare între terorişti), atunci când funcţionarii unei bănci nu au habar de puţintică geografie. Şi nu d-aia complicată, despre Republica Congo şi Republica Democratică Congo, ci despre două capitale din ‘cele 27’ ale UE.
.
[Pentru toate postările de pe acest blog mergi la/For all the posts on this blog go to: Contents/Cuprins]

5 comments:

Anonymous said...

se intampla si la case mai mari...:-)si da, e funny intamplarea

Anonymous said...

M-a bufnit rasul cand am vazut BUCHAREST - HUNGARY,
Nu trebuie sa te superi prea mult pe ei!
E intr-adevar a too little error, de ce sa nu-i intelegem cand suntem confundati cu polonezii, ungarii sau bulgarii, nu e vina noastra ca "migram" dintr-o tara in alta.
Si mie mi s-a intamplat destul de des dar de, nu toti sunt destul de constiinciosi ca noi romanii: sa pronuntam corect numele in limba engleza sau spaniola, sa stim in ce tara este "casa alba" sau in ce oras este "downing st", sa pronuntam corect Makelele sau mai stiu eu care ...
Totul e sa privim cu amuzament sa facem haz ...si sa le atragem atentia!
Imagineaza-ti mimica cuiva de la Home Office caruia i se spune sa verifice harta si sa vada daca cumva "Romania a plecat in Polonia".

Clara.

Anonymous said...

mai, dar asta e chiar bine as putea spune.
dar sa fii in USA, sa spui cuiva ca esti din Romania si sa-ti raspunda: ce marca de detergent e si asta? ei, ce mai zici?!
din nefericire e adevarat.
C.L.

MunteanUK said...

@ Gabi

se intampla oricui, caci ignoranta nu are granite si nu se 'teme' sa se manifeste in functie de rangul cuiva.

***

@ claradumitru

evident, lucrurile trebuie privite cu haz; nu inteleg de ce unii se simt atat de 'ofensati' de astfel de erori.

***

@ C.L.

ti s-a intamplat tie asa ceva in SUA?! toate 'nastrusniciile' astea par greu de crezut, dar nu zic ca ar fiimposibile...

Anonymous said...

nu mie, ci unei persoane foarte apropiate i s-a intamplat, in NY fiind atunci.
C.L.