Monday 3 March 2008

Chestii d-astea, numai la britanici (11) [Things like these, only at the Brits]

Nu pot pretinde în mod absolut că, dacă nu am văzut eu altundeva prin lume, numai prin UK s-o găsi aşa ceva, însă simt că trebuie neapărat să semnalez o genială invenţie britanică, care aparţine unei firme din Wiltshire (sud-vestul Angliei). Este vorba despre ceea ce compania producătoare anunţă drept cel mai rapid şi mai igienic uscător de mâini.

Fără să apeşi pe nimic, îţi introduci palmele umede în aceste incinte şi un curent de aer cald începe să sufle din ambele direcţii asupra lor până se usucă. În ciuda senzaţiei că o să te trezeşti cu mâinile lipite de unul din pereţii fierbinţi ai maşinăriei, aerul este pompat cu atâta putere, încât un atare accident pare exclus.

Da, parcă durează ceva mai puţin, dar nu-s în măsură să mă pronunţ asupra altor performanţe – dacă, într-adevăr, aerul este curăţat de bacterii (nu reciclat, cum ar face alte uscătoare) şi se reduce consumul de electricitate cu 83 la sută decât în cazul altor aparate similare.

Însă recomand oricui să testeze această mostră de inventivitate britanică, ori că s-ar afla în Gara Victoria din Londra (unde accesul te costă 20 pence şi mai eşti şi fimat :-) sau în centrul comercial etalon al Brighton-ului, Churchill Square Shopping Centre.

Iar dacă disputa privind cine a inventat ceea ce în România numim veceu (water closet) probabil că nu se va tranşa niciodată între englezi şi chinezi, în ziua de azi, cu toate reglementătile privind brevetele de invenţii, este clar că cei care au inventat uscătorul acesta au pus-o de o afacere de milioane.

[Pentru toate episoadele din această serie şi toate postările de pe acest blog mergi la/For all the episodes of this series, and all the posts on this blog go to: Contents/Cuprins]

1 comment:

Anonymous said...

Chetia asta sa ramana doar la britanici :)