Tuesday 5 February 2008

[EN] Grave and unpleasant readings / [RO] Lecturi grave şi neplăcute (1)

[EN] This first fully bilingual blog post is accompanied by a sticker of a pagan idol that drew my attention on a city map billboard near the Moorgate underground station in London.[RO] Această primă postare pe deplin bilingvă este însoţită de un abţibild cu un idol păgân care mi-a atras atenţia pe un panou cu harta a oraşului de lângă staţia de metrou Moorgate din Londra.

[EN] No other picture (censured to the extent I could - sorry if it offends anyone) could better represent the image of the god which this so-called pro-choice majority in UK worships. [RO] Nicio altă poză (cenzurată în măsura în care am putut - scuze dacă ofensează pe cineva) nu ar putea să-l reprezinte mai bine pe dumnezeul pe care îl venerează această majoritate pro-alegere din UK.

[EN] It happened that my brief encounters with these trotskyists forced me to speak up against abortion, but its long since I've started feeling that nobody who claims to have anything to do with Jesus Christ can keep silent on this issue. [RO] S-a nimerit ca scurtele întâlniri cu aceşti troţkişti să mă forţeze să vorbesc împotriva avortului, dar de mai multă vreme am început să simt că oricine care pretinde că are vreo legătură cu Iisus Hristos mai poate să mai tacă în această chestiune.

[EN] A proof that these pro-choice groups are advocating egoistic murder - check one of their legitimate reasons given for choosing abortion, rather than opting for giving the child for adoption (only in English): "I would not like living with the idea that someone else has my baby." [RO] O dovadă că aceste grupuri pro-alegere susţin uciderea egoistă - uitaţi-vă la unul dintre motivele lor legitime oferite pentru alegerea avortului, mai degrabă decât a da copilul spre adopţie (doar în engleză): "Nu mi-ar plăcea să trăiesc cu ideea că altcineva are copilul meu".

[EN - The picture is not mine, obviously - but I invite anyone to these unpleasant, yet very necessary readings. ***** RO -Fotografia nu e a mea, evident - dar invit pe oricine la aceste lecturi neplăcute, dar foarte necesare.]

1) [EN] Evidence that an unborn child is a living human being - here, here, and here.
2) [RO] Dovezi că un copil nenăscut este o fiinţă umană vie - aici, aici, aici şi aici.
--- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- ---
3) [EN] Pro-choice opinions that only a woman's rights count - aici.
--- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- ---
4) [RO] Despre pruncul nenăscut care simte durerea - aici.
--- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- ---
5) [EN] How more contraceptives bring about more abortions - here.
--- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- ---
6) [RO] Efectul avortiv al anticoncepţionalelor - aici.
--- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- ---
7) [EN] Refutations of 39 major arguments of the pro-choicers - here.
--- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- ---
8) [RO] Relatări ale supravieţuitorilor avorturilor eşuate - aici.
9) [EN] Stories of survivors of failed abortions - here, and here.

[For all the episodes of this series, and all the posts on this blog go to/ Pentru toate episoadele din această serie şi toate postările de pe acest blog mergi la: Contents/Cuprins]

11 comments:

Anonymous said...

Socanta rau poza asta..... Din pacate, asta este un avorton destul de dezvoltat, avorturile nu se fac decat pana la 3 luni, dupa cate stiu eu. Nu sunt de acord cu tine, prea multe femei au murit pentru libertatea de a face un avort. Nu spun ca e un lucru bun, din contra, dar reprezinta o solutie in situatii de criza. Si nu vreau sa fac discriminari de niciun fel, dar cred ca o femeie e mult mai indreptatita sa isi dea cu parerea....In alta ordine de idei...m-am gandit ca iar a trecut ziua ta si eu am uitat, spre marea mea rusin. La multi ani cu intarziere si tot binele din lume in trupul si in mintea ta. Mi-e dor de o discutie Colega,

Franci

MunteanUK said...

asta e marea problema, ca toti obisnuim sa spunem "dupa cate stiu", cand, de fapt, nu stim nimic de amploarea asasinatului in masa!!! habar n-avem ca, de fapt, cam 95 la suta din avorturile din lume sunt ucideri din scop egoist, pentru a se scapa de povara unor copii perfect sanatosi. numai restul de 5 la suta ar avea motivatii gen "incest, viol, copil bolnav etc" care oricum nu justifica asasinatul. eu nu judec pe nimeni, caci, daca nu pot sa nasc, nu pot nici sa avortez. insa am dat linkuri (si voi mai da, nu neaparat cu poze!) catre numeroase dovezi care vorbesc de la sine.

Anonymous said...

Nu vreau sa fiu cinica si nici radicala, dar si asa planeta e suprapopulata.

Franci

MunteanUK said...

daca zici "nu vreau sa fiu" de ce esti asa cum tu insati te etichetezi a fi?! oricine VREA cu adevarat, poate pricepe din linkurile date. am dat deja si voi mai da inclusiv trimiteri catre argumentele pro-choice, caci, dpvd meu, sunt complet aberante si orice om sanatos la cap nu le-ar crede. asta daca ar citi in paralel si argumentele pro-life. dar e problema si raspunderea individuala a oricui NU VREA sa inteleaga. acelasi Judecator Care ma va judeca pe mine pentru ale mele va judeca pe toata lumea. asadar, cum as indrazni eu sa judec, sa dau sentinte, sa tin predici altcuiva?! eu atrag atentia asupra unui subiect care mi se pare fundamental, una dintre cauzele majore ale intregului rau din lumea de azi. Dumnezeu sa aiba mila de toata lumea sa priceapa cat de grave sunt lucrurile cu adevarat si cat de raspunzatori suntem toti! mai mult de atat nu am a polemiza, negocia, sta la taclale pe marginea subiectului.

Anonymous said...

''Nu vreau sa fiu cinica si nici radicala, dar si asa planeta e suprapopulata''rusinoasa afirmatie
''Nu spun ca e un lucru bun, din contra, dar reprezinta o solutie in situatii de criza.''as intreba--care sunt acele situatii de criza?
Persoanele care au facut afirmatiile acestea, le-as invita sa citeasca aceste cuvinte:
''Cuvântul „avort” derivă din latinescul aborior, termen opus lui orior (a naşte) şi înseamnă „a muri” sau a dispare prematur.
A vorbi despre avort înseamnă a ne referi, potrivit moralei ortodoxe, la cel mai mare păcat pe care îl poate săvârşi cineva în lume,(asa cum a afirmat MunteanuB). La începutul creştinismului, trei păcate erau considerate a fi cele mai grave: apostazia, uciderea şi desfrânarea. Avortul se pare a fi sinteza acestor trei păcate laolaltă şi încă ceva mai mult. E ultima pecete a condamnării la dispariţie a iubirii conjugale. În înţelepciunea Sa negrăită, Dumnezeu a hotărât ca un prunc, înainte de a vedea lumina zilei, să petreacă vreme de nouă luni în sânul maicii sale. Acest sân îi este adăpost şi hrană, pavăză şi mijloc de aparare în faţa oricărei primejdii. Trupul mamei, sânul matern, este, fară îndoială, cel mai sigur loc ce poate ocroti o fiinţă umană. E şi templul iubirii celor doi soţi. Căci asemenea unei providenţe divine, acest sân oferă, aşa cum se exprimă profetul Isaia, „un loc de scăpare în încercări, un liman în vremea furtunii şi o umbră în plină dogoare” (XXV, 4). Dar mama, căreia i s-a încredinţat ocrotirea copilului, îşi trădează această îndatorire, care îi revine prin căsătorie, omorându-şi propriul ei odor. Uciderea se savârşeşte tocmai în acest loc, în care este prezentă, într-un chip deosebit, mâna lui Dumnezeu. Sfinţii Părinţi ai Bisericii Răsăritene spun că, prin lepadarea voită a copilului, păcatul pătrunde în vistieriile vieţii. Chiar şi din punct de vedere raţional, ridicând o problemă ca aceasta: „suntem sau nu suntem încă în prezenţa unei fiinţe umane?”, înseamnă să prejudiciem întrebarea. Faptul în sine priveşte adevărul că Dumnezeu însuşi intenţionează să creeze o făptură omenească şi că această făptură, apărută în sânul mamei, este prin avort, în mod deliberat, privată de viaţă, iar acest lucru nici nu este altceva decât un asasinat. Orice crimă este un ultragiu adus persoanei şi trupului omenesc, nici una însă nu se aseamănă cu pruncuciderea, care secătuieşte tezaurul vieţii, distrugând familia şi ruinând neamul.''
Mare dreptate are D-l Munteanu--''habar nu avem de amploarea asasinatului in masa''sa ne ierte Dumnezeu si sa ne lumineze sa facem ceea ce este bine;sunt f multe de spus asupra acestui subiect............

Anonymous said...

Cine nu a citit aceasta stire,o poate citi acum ,este din decembrie2007,multa plata de la Dumnezeu va avea aceasta femeie,isi castiga asa mantuirea:
O doctorita britanica ar putea fi fortata sa isi paraseasca slujba pentru ca a ajutat unele paciente sa hotarasca renuntarea la avort. Dr. Tammie Downes este supusa unei anchete pentru comportament neprofesional dupa ce a declarat intr-un interviu pentru Daily Mail ca a convins mai multe paciente sa isi duca sarcina pana la capat.
In interviul respectiv, Dr. Downes declara ca a intrebat pacientele nehotarate “Ce ar trebui sa se schimbe ca tu sa vezi lucrurile in mod diferit? Ce ar trebui sa se schimbe pentru a te face sa vezi nasterea copilului ca pe ceva bun, si nu ca pe ceva rau?

Pentru sfidarea ideologiei pro-avort care guverneaza mediul medical britanic, Dr. Downes este supusa unei anchete de catre Consiliul Medical General (GCM) si si-ar putea pierde dreptul de a practica medicina.

Ziarul The Guardian clarifica faptul ca ancheta a inceput dupa ce “un cadru medical implicat in miscarea pro-alegere (pro-avort)” a acuzat-o pe Downes ca incalca Liniile de Buna Practica ale GCM.
Downes a replicat ca si-a lasat sentimentele sa influenteze relatia cu pacientii.
Ea a declarat ziarului The Observer: “Nu incerc sa conving pe nimeni. Insa le prezint fapte si le las spatiul de a gandi decizia pe care o au de facut. Trebuie sa fie alegerea mamei. Nu am nici un drept sa decid in locul ei”. “Dar cred ca este de datoria mea ca medic sa ajut o femeie sa faca alegerea in cunostiinta de cauza”, a continuat doamna Downes, care a apreciat ca aproximativ o treime dintre pacientele sale si-au schimbat parerea despre avort.

The Guardian scrie ca parlamentarul liberal-democrat Dr. Evan Harris, cel mai incrancenat adept al avortului, a denuntat-o pe Dr. Downes ministrului sanatatii, Dawn Primarolo, si a cerut deschiderea unei anchete. Harris, supranumit “Doctorul Mortii” de catre unii colegi parlamentari din cauza suportului sau pentru avort si eutanasie, a declarat pentru Daily Mail:
“Conform propriilor spuse, acest doctor inearca sa isi convinga pacientele sa mearga intr-o singura directie, si isi mai si lauda ’succesul’ intr-un ziar national”.
Dar Downes considera ca “este trist daca oamenii se vor simti amenintati si daca dreptul la libera exprimare e pierdut. Pacientele vor fi cele care pierd daca doctorii nu se vor simti in siguranta discutand deschis argumentele pro si contra unui avort”.

Liniile Generale ale GMC recomanda doctorilor: “Nu trebuie permisa discriminarea permitand parerilor personale sa afecteze relatia cu pacientii sau tratamentul prescris”. Le este permis insa medicilor sa refuze “executarea unei anumite proceduri” sau sfatuirea pacientilor daca acest lucru intra in conflict cu propriile convingeri religioase; nu e obligatoriu ca medicul sa isi recomande un coleg pentru realizarea procedurii respective. Acesta trebuie doar sa “explice acest lucru pacientului si sa ii spuna ca poate vedea un alt medic”.

Dr. Downes declara in Daily Mail: “Oamenii vorbesc despre optiuni de parca asta ar insemna pro-avort, dar eu ma consider a fi in favoarea luarii unei decizii in cunostiinta de cauza, ceea ce de multe ori nu este cazul”.

Intre timp, avand sprijinul unui mare numar de medici britanici care nu mai vor sa efectueze avorturi, un grup de parlamentari se pregateste sa ridice in Camera Comunelor problema de a scadea limita minima de varsta a fatului supus avortului de la 24 de saptamani la 20 de saptamani.

In urma cu ceva timp, Dr. Downes declara: “Cred ca medicii incep sa realizeze ca exista un conflict in ceea ce facem. In timp ce ne chinuim sa salvam viata unui copil nascut prematur, dupa 21 de saptamani de la conceptie, intr-o sala de operatie de pe acelasi coridor o femeie este supusa unui avort dupa 24 de saptamani de la conceptie. Cum poate avea sens asa ceva?”

Anonymous said...

m-am documentat si eu cat am putut de mult pe tema asta, am resusit (reusit, pentru ca trebuie sa fii tare ca sa poti vedea) filmul cu avortul filmat in direct si "strigatul mut", etc. este cumplit ce se intampla.
dar cu bucurie am auzit de dr. ginecologi care au luat hotarari radicale si acum refuza cu desavarsire aceste practici.
dar in conditiile in care s-a ajuns ca in medie 3-4 tinere/luna cu varsta in jur de 14 ani sa faca avorturi, deja....(ma refer doar in acest oras, daca mai adaugam si restul...)
e trist, foarte trist
Doamne ajuta! C.L.

MunteanUK said...

@ C.L.

ma tem ca nu se intelege mare lucru daca nu dezvalui si orasul la care te referi.

este vorba de 'medici-martiri', care sa refuze constant crima sau de mici 'demonstratii' (nu fac avorturi in Saptamana Mare), cum a fost cazul la Focsani (poate si la Roman, Bacau - nu stiu sigur)?

***

despre medicii care sa se opuna cu adevarat uciderii vezi comentariul de mai sus:

Anonymous (23 February 2008 00:13)

***

ar exista si un exemplu similar din Romania...

http://www.philadelphia.com.ro/ro/atitudini/domnul-face-minuni-si-in-vremea-noastra-medici-care-nu-mai-ucid-copii.html

...dar medicii nu-s convinsi ca si anticonceptionalele sunt rele, ci doar avortul chirurgical.

Anonymous said...

nu, planeta nu este suprapopulata; dar daca s-a...distrus atat de mult agricultura si tot ce tine de alimentatie, atunci poti sa induci oamenilor ideea ca planeta este suprapopulata.
Dumnezeu lasa atata omenire cata poate hrani planeta, asta e sigur. N-are cum sa fie niciodata suprapopulata.
C.L.

MunteanUK said...

@ C.L.

din pacatele noastre (alte tuturor, de ce sa le vedem mereu doar pe ale celorlalti?!), aceasta evidenta cu care suntem noi de acord nu este cunoscuta de multi.

dimpotriva, de cateva decenii incoace, altul este 'adevarul oficial' care se repeta la nesfarsit.

pe cat pot, spun pe acest blog adevarul, dar s-ar cuveni ca eu si toti sa facem mult mai mult...

...fara sa uitam ca, "in vremuri ale minciunii universale, a spune adevarul e un act revolutionar", dupa cum zicea britanicul George Orwell (Eric A. Blair).

Anonymous said...

asa e. asa s-ar cuveni. si nu e simplu de spus adevarul. adevarul doare, deranjeaza, nu produce reactii sau te face "anormal" intr-o lume "normala"...
C.L.