Tuesday 3 August 2010

Urme româneşti pe cuprinsul UK (7) [Romanian traces throughout the UK]

Oricui s-ar găsi în capitala scoţiană în a doua jumătate a lunii august, în vremea Edinburgh International Festival, poate că îşi va face vreme pentru o manifestare oarecumva marginală marelui eveniment, dar, din 1947, cel puţin la fel de celebră.

Mă refer la Edinburgh Festival Fringe, unde a ajuns şi românul despre care am mai scris că, încetul cu încetul, a dat lovitura. După munci cinstite, dar nu prea onorabile pentru blazonul de actor, acum se ocupă numai de actorie.

Iar al său one man show, “A Sense of Delicacy” – o dramatizare după “Însemnări din jurnal unui om temperamental” de Anton Pavlovici Cehov – ajunge acum şi în Edinburgh, după premiera pe West End (Leicester Square Theatre), la Londra.

Să fie aceasta o versiune britanică de American dream? Să fie un exemplu că, indiferent de criza economică, cine urmăreşte cu încăpăţânare un vis, încă şi-l mai poate îndeplini pe tărâm britanic?

Poate un succes teatral – care rămâne, orice s-ar zice, o chestie foarte de nişă în ziua de azi – să mai schimbe în bine imaginea românilor din UK?

[Pentru toate episoadele din această serie şi toate postările de pe acest blog mergi la /For all the episodes of this series, and all the posts on this blog go to: Contents/Cuprins]

No comments: