Thursday 31 March 2011

[EN] No comment / [RO] Fără comentarii (6) – Bye, bye Gândul... / Pa, pa Gândul...

[EN] Irrespective of the print edition’s demise (due on April 8, 2011), I had found the courage to quit Gândul... [RO] Indiferent de sfârşitul ediţiei tipărite (aşteptat pe 8 aprilie 2011), găsisem curajul să părăsesc Gândul...


[EN] My last day there was exactly the one when the death sentence of the print edition was oficially announced. [RO] Ultima mea zi acolo a fost tocmai cea în care s-a anunţat oficial condamnarea la moarte a ediţiei tipărite.


[EN] I don’t want to make comments about the future fate of this media product, neither about its past. [RO] Nu vreau să fac comentarii despre soarta viitoare a acestui produs media, nici despre trecutul său.


[EN] Nor about my professional perspectives. At least not for now. I am open to any doors that the Lord will open for me. [RO] Nici despre perspectivele mele profesionale. Cel puţin nu acum. Sunt deschis la orice uşi îmi va deschide Domnul.


[EN] Both the ‘golden age’ (2005-2008) and the ‘other half’ (2008-2011) of my life at Gândul are now closed chapters. [RO] Atât perioada de aur’ (2005-2008), cât şi cealaltă jumătate’ (2008-2011) din viaţa mea la Gândul sunt acum capitole închise.

[For all the episodes of this series, and all the posts on this blog go to/Pentru toate episoadele din această serie şi toate postările de pe acest blog mergi la: Contets/Cuprins]

8 comments:

Mihai said...

Imi pare rau sa aud de "condamnarea la moarte a ediţiei tipărite" a ziarului Gandul.

Nu pot decat sa ma gandesc cu parere de rau la liceenii care nu vor mai avea posibilitatea de a citi si dezbate aceasta 'foaie' in timpul pauzelor :-) . Si, desi se anunta si lansarea unei aplicatii pentru iPad, nu stiu cat de bine stau liceele noastre la capitolul wireless.

Pe de alta parte, nu pot sa nu ma intreb: Cine mai cumpara ziare tiparite in zilele noastre ?

Anonymous said...

Si mie imi pare rau sa aud aceasta veste...
Bogdan, cu siguranta Dumnezeu are un plan mai bun!
Mult succes in toate!
Gabi

MunteanUK said...

@ Mihai

mor ei oamenii, imperiile, statele mai mari sau mai mici, civilizatii intregi, daramite un ziar...

ceva-ceva tot va mai supravietui si pe net, poate va avea 'succesuri', dar eu nu ma mai regaseam in acest foarte important capitol al vietii mele de pana acum.

*

cu netu' stau surprinzator de bine scolile din Romania, chiar si cele de la tara.

am constatat aceasta in cele 19 scoli vizitate in Romania (8 in mediul rural) numai in ultima luna:

http://www.europacasanoastra.ro/stiri.html

n-o fi neaparat 'wireless', dar este net, la viteze destul de bune, macar prin scolile mai bunicele pe unde am fost eu.

*

elevi citind ziare - asta n-am vazut-o si nici nu cred ca oi vedea-o pe undeva.

cred ca ceea ce povestesti tu, din Constanta anilor 2005-2006, va ramane o 'epoca apusa'.

poate ca, in cativa ani, vom mai vedea ziare doar cand si cand, la anumite evenimente, asa cum mai vedem uneori trasuri prin parcuri.

si cand te gandesti ca, acum 100 de ani (1911), ai fi vazut trasuri in toate orasele!

***

@ Gabi

intr-adevar, numai Dumnezeu poate sa stie pasii mei urmatori... eu unul nu îi cunosc.

pe moment nici macar nu am vreo 'închipuire' legata de cele ce vor urma - desigur ca sunt in cautari, ca fac 'demersuri', dar nu am o imagine clara a ceea ce voi face.

pe de alta parte, chiar asa a fost intotdeauna - 'planul' aranjat de Dumnezeu s-a dovedit mai bun decat fanteziile mele!

Ruxandra said...

Pumnii stransi, Bogdan pentru noile aventuri ce te asteapta!

Nu va fi usor, dar cu siguranta va fi bine pentru tine!

Inspiratie sa fie!

ipo said...

Multa bafta pe mai departe Bogdane! E o perioada foarte proasta pentru media in general, dar pentru asta a noastra romaneasca in particular. Poate asta e o ocazie sa schimbi domeniul de activitate, cine stie ce posibilitati pot aparea! Si poate iti faci timp sa te apuci sa scrii o carte. :)

MunteanUK said...

@ Ruxandra & ipo

multumesc de incurajari! de-abia cand iti parasesti asa-numitele 'comfort zones', lucrurile incep sa (re)devina palpitante in viata.

nu ca mai era ceva 'confortabil' la Gândul ultimelor luni, dar se invata omul cu 'inconfortabilul' la fel precum o potaie cu lantul.

cred ca acesta era si cazul meu, tre' sa recunosc :-(

cu adevarat 'aventuri' ma asteapta sau cel putin o 'schimbare' - destul de radicala, pt ca asa cum arata mass media din lume si din Romania in ziua de azi, eu nu prea ma mai regasesc in acest domeniu...

Mihaela Pana said...

Domnul cu tine in ceea ce va urma!

Si eu cred, ca si ceilalti comentatori, ca are pregatit Dumnezeu un loc in care sa iti folosesti talantii, rabdare si... multa rabdare sa ai:-) E foarte bine ca esti deschis catre orice!

Cred ca e greu de iesit din "zona confortabila", dar... asta ne reaminteste tuturor ca, de fapt, nicaieri nu este zona asta, pe pamant...

MunteanUK said...

@ Mihaela Pană

Trebuie să recunosc că depăşirea 'zonei de confort' se face mult mai greu în practică decât în teorie.

Ca blogger, unul care îmi dau părerea despre (aproape) orice, probabil că las impresia de bun teoretician, dar despre abilităţile mele practice n-aş comenta :-)