Tuesday 10 August 2010

[EN] Not worth trying in the UK / [RO] Nu merită încercat în UK (16)

[EN] Hard to say why people are queuing to see this rather unspectacular palace… at least from the outside.

[RO] Greu de zis de ce oamenii stau la coadă să vadă acest palat mai degrabă nespectaculos… cel puţin de afară.

[EN] Are they really as naive as to believe that the Queen could ever wave a hand from behind the curtains in one of her apartments?!

[RO] Sunt ei atât de naivi să creadă că Regina ar putea să facă cu mâna vreodată din spatele draperiilor dint-unul din apartamentele sale?!

[EN] There are far more beautiful buldings in London than this overstated Buckingham Palace, and even this Sheriff Court from Inverness seemed more charming to me.

[RO] Există mult mai multe clădiri frumoase în Londra decât acest supraapreciat Buckingham Palace şi chiar această Sheriff Court din Inverness mi-a părut mie mai fermecătoare.

[For all the episodes of this series, and all the posts on this blog go to/Pentru toate episoadele din această serie şi toate postările de pe acest blog mergi la: Contents/Cuprins]

5 comments:

Anonymous said...

si totusi vin foarte multi, macar ca si curiozitate unde...locuieste regina, dar si (cea mai mare parte) pentru a vedea schimbarea garzilor.
Probabil ca se asteapta nu neaparat sa le faca cu mana, dar macar sa treaca cumva...prin zona...
:-)
C.L.

MunteanUK said...

@ C.L.

nu spun ca n-or veni 'foarte multi', ci doar ca, vazut de afara, palatul este destul de 'nespectaculos'...

la ce conceptii iti creezi, din pricina tuturor miturilor pe care le inmagazinezi despre monarhia britanica, te-ai astepta la ceva mai 'impunator'.

nu zic ca este neaparat o cladire 'urata', Doamne-fereste, ci ca a sta cateva clipe la portile acestui Buckingham Palace este un soi de ridicol 'must do' pentru fiecare turist care trece prin Londra.

in acest sens vreau eu sa zic ca "it's not worth trying"; e doar o chestie de spirit de turma.

Ioana said...

dar inauntru ai fost, la Summer Opening?

George said...

ma mir ca tocmai tu ridici problema asta, ca sa zic asa :)

palatul e un obiectiv nu atat pentru spectaculozitatea lui (care n-ar trebui confundata cu frumusetea pt ca palatul e un frumos, chiar daca nu grandios, exemplu de arhitectura clasica), cat pentru faptul ca e resedintza uneia dintre cele mai cunoscute, importante si fascinante monarhii ale lumii. hai sa spunem ca valoarea lui simbolica e mai importanta decat spactaculozitatea sau grandoarea lui.

in europa e unul dintre putinele palate regale care inca servesc scopului pt care a fost construit.

si, odata ce intri in interior, iti schimbi si parerea. cel putin in interior e un palat spectaculos :)

MunteanUK said...

@ Ioana & George

multumesc ca i-ati facut reclama si(interiorului) palatului, care mie mi-a parut atat a fi unul atat de 'nedeosebit' (nu neaparat unul 'urat') pe dinafara.

da, recunosc ca probabil le este greu britanicilor sa nu-si expuna cat mai mult acest 'brand' - cea mai cunoscuta, importanta si fascinanta monarhie din lume.

doar ca este putin irelevanta, si mai degraba ai da nas in nas cu printul Harry pe undeva intr-o baza militara din Afganistan sau intr-un club londonez.

cum accesul in acele locuri este foarte limitat, probabil ca trebuie si supusii britanici (+ cei din Canada, Australia, Noua Zeelanda si alte state) si turisti sa aiba cat de cat, fie si la modul 'ideal', un contact cu monarhia britanica.

la urma urmelor, poate ca - la sfatul vostru - n-as zice 'nu' la a intra si in interiorul palatului.

dar n-as zice ca tin neaparat s-o fac acum, pana mai exista monarhie, si nu cand - ipotetic vorbind - United Kingdom ar putea deveni 'United Republic' :-)