Sunday 20 June 2010

[EN] Worth trying in the UK / [RO] Merită încercat în UK (14)

[EN] Even from Rome, I can’t help not updating this MunteanUK, which could hardly be considered a usual ‘blog’. [RO] Chiar de la Roma, nu mă pot abţine să nu updatez acest MunteanUK, care cu greu s-ar putea considera un ‘blog’ obişnuit.

[EN] In this article (written on June 25, but posted to a previous date :-), I’m full-heartedly recommending another fasting food. [RO] În acest articol (scris pe 25 iunie, dar postat la o dată anterioară :-), recomand din toată inima altă mâncare de post.

[EN] …that was very helpful to me in the UK – these adorable flapjacks (butter is not compulsory)!!! [RO] …care mi-a fost foarte folositoare în UK – aceste adorabile flapjacks (untul nu este obligatoriu)!!!

[EN] Cereal bars made of oats +/– other cereals, nuts, raisins, jam etc. [RO] Batoane de cereale făcute din ovăz +/– alte cereale, nuci, stafide, gem etc.

[EN] An excellent combination good for appetite, good for digestion, good for keeping fasting rules… [RO] O combinaţie excelentă bună pentru foame, bună la digestie, bună la ţinut rânduielile postului...

[EN] Rome has good food, of course, but Italians seem to put cheese in everything, and rarely have a meal without meat. [RO] Roma are mâncare bună, desigur, dar italienii par să pună brânză în orice şi rar au o masă fără carne.

[For all the episodes of this series, and all the posts on this blog go to/Pentru toate episoadele din această serie şi toate postările de pe acest blog mergi la: Contents/Cuprins]

3 comments:

Anonymous said...

intr-adevar sunt bune (in general) batoanele cu/din cereale si mai ales daca au tot felul de seminte.
ex: bune si din orez cu bucatele de fructe si seminte. din nefericire cam nu am vazut pe aici...
C.L.

MunteanUK said...

@ C.L.

mi se pare extrem de important a preciza ca nu ma refer aici decat exclusiv la benefiicile acestor batoane 'specific britanice' - flapjacks.

plus, la altele similare, in masura in care exista in alte tari.

adica inclusiv unele dintre acelea cu bucati de fructe si seminte intregi de care am tot intalnit in UK si pe care le amintesti.

***

totusi, in niciun caz nu recomand a se considera 'mancare sanatoasa' astfel de batoane produse in regim industrial de mari companii de profil.

batoanele de tip flapjack erau, cel mai adesea, ambalate mai 'low cost' (precum sunt bunatatile din Republica Moldova aduse in Romania), pe cand batoanele frumos impodobite sunt, foarte adesea, 'bombe calorice'.

pe langa cereale, contin foarte multe E-uri, substante care sa 'lipeasca' cerealele (pe cand un flapjack este foarte moale), coloranti, potentiatori de gust, dar mai ales o cantitate uriasa de zahar.

***

asadar, toate bune despre aceste flapjacks, dar si mari rezerve (pana la ANTI-recomandare) in legatura cu nenumaratele batoane atragatoare din comert.

Anonymous said...

:-)
C.L.