Thursday 10 June 2010

Chestii d-astea, numai la britanici (25) [Things like these, only at the Brits]

Acest “Atenţie! Trec răţuşte!” este, probabil, unul dintre cele mai simpatice semne de circulaţie din lume. Şi unde altundeva decât în UK ne-am aştepta să-l întâlnim?

Poate or mai fi şi în alte locuri, dar acesta provine de undeva pe drumul dintre Fort William (despre care oi scrie cândva) şi Isle of Skye (un soi de dream destination enumerată aici).

Nici de data, imaginea nu a fost surpinsă de mine, ci de către cititoarea acestui blog C.L., care a devenit, practic, o colaboratoare :-)

Din câte se vede, tot cu o admiratoare a Scoţiei avem de-a face… Aşa se întâmplă că pe cei care se aseamănă, îi adună Dumnezeu, fie şi numai online.

[Pentru toate episoadele din această serie şi toate postările de pe acest blog mergi la /For all the episodes of this series, and all the posts on this blog go to: Contents/Cuprins]

4 comments:

Anonymous said...

cum spuneam si alta data...odata ce ai vazut Scotia esti iremediabil indragostit de ea...
:-)
C.L.

Mihai said...

S-or fi referind oare la rate salbatice sau la suratele lor domesticite de catre scotieni si care, cu sau fara stirea stapanilor, au iesit la o plimbare prin afara curtii ?

Nu stiu daca asa ceva se intampla in Scotia (daca oamenii cresc sau nu rate in curte) dar prin satele noastre este o realitate cat se poate de concreta, deci cred ca nu ne-ar strica sa imprumutam semnul respectiv.

Anonymous said...

Foarte tare :-)

G.

MunteanUK said...

@ C.L.

este limpede ca nu suntem singurii 'iubitori' de Scotia:

http://munteanuk.blogspot.com/2009/02/en-few-wonders-from-uk-ro-cateva.html

***

@ Mihai

faptul ca eu unul n-am vazut sa scotieni crescand rate domestice, nu inseamna ca n-or fi.

dar, asa la vreo 90% sigur, la cat de 'ordonat' este totul pe acolo, nu cred ca putea 'scapa' ratustele in strada tot la fel de des cum se intampla (mai ales cu gastele) in Romania.

apoi, oare crezi ca un asemenea semn de circulatie ar reduce amploarea 'masacrului' de pasaret domestic in Romania?

ma tem ca nu, din 2 motive:

a) soferii romani sunt foarte agresivi si nepasatori fata de vietile proprii si ale semenilor, daramite ale unor biete vietari inaripate;

b) drumurile din Romania sunt foarte prost croite, cu prea multe sosele nationale care trec prin vatra satelor.