Friday 22 January 2010

[EN] A few wonders from the UK / [RO] Câteva minunăţii din UK (12)

[EN] Exactly a month ago, the incurrable photoholic I am was posting the same kind of pictures[RO] Exact acum o lună, incurabilul fotoholic ce sunt postam acelaşi tip de fotografii...

[EN] …after Romania and the UK were had gone through days of heavy snowing. [RO] …după ce România şi UK trecuseră prin zile de nins din greu.

[EN] That snow melted, and it snowed again. The Lord is never in short supply of beauty, is He? [RO] Acea zăpadă s-a topit şi a nins din nou. Dumnezeu nu duce niciodată lipsă de frumuseţe, nu-i aşa?

[EN] Maybe He just wanted to humble those claiming that we are ending the warmest decade in history :-) [RO] Poate că doar a vrut să-i smerească pe cei care pretind că încheiem cea mai caldă decadă din istorie :-)

[EN] I remember the overhelming amazement I felt when I was seeing these beautiful snowy spots of Scotland. [RO] Îmi amintesc copleşitoarea uimire simţită când vedeam aceste petice înzăpezite din Scoţia.

[EN] I felt that this beauty does not speak for itself, but on its Maker’s behalf! [RO] Simţeam că această frumuseţe nu vorbeşte pentru ea însăşi, ci în numele Creatorului ei!

[EN] Look at every snowflake, and you’ll see the Lord! What other strong evidence do we need? [RO] Uitaţi-vă la fiecare fulg de nea, şi-L veţi vedea pe Dumnezeu! Ce altă dovadă puternică ne trebuie?

[EN] He’s so obvious to the believer’s heart, yet so invisible to those who refuse to believe! [RO] El este atât de evident inimii credinciosului, dar atât de invizibil celor care refuză să creadă!

[EN] How could words ever convince an unbeliever, as long as he refused to believe his own eyes?! [RO] Cum ar putea cuvintele să-l convingă vreodată pe un necredincios, atâta vreme cât el refuză să creadă ceea ce ochii săi văd?

[EN] Those of us who believe and admire the Creation, let us never not bow to it, but lift our hearts to Him, remembering that: [RO] Cei dintre noi care credem şi admirăm Creaţia, să nu ne plecăm ei, ci să ne ridicăm inimile către El, amintindu-ne că:

[EN]We don't look at the things which are seen, but at the things which are not seen. For the things which are seen are temporal, but the things which are not seen are eternal.” (2COR4:18) [RO]Neprivind noi la cele ce se văd, ci la cele ce nu se văd, fiindcă cele ce se văd sunt trecătoare, iar cele ce nu se văd sunt veşnice”. (2COR4:18)

[EN] The pictures in this twelveth episode were taken in many places throughout the… [RO] Fotografiile din acest al doisprezecelea episod au fost făcute în mai multe locuri de lungul... Scottish Highlands, Scotland.

[For all the episodes of this series, and all the posts on this blog go to/Pentru toate episoadele din această serie şi toate postările de pe acest blog mergi la: Contents/Cuprins]

12 comments:

MunteanUK said...

May the Lord help Ioana Adriana, and may this message reach to the hearts of everyone who arrives on this page!

Theodora said...

Wonderful photos!

Anonymous said...

În Scoţia...Highlands...Mulţumeam lui Dumnezeu că am putut vedea aşa minunăţii si-l rugam să mă ierte ca mă doare inima de atâta frumuseţe...
Doamne ajută!
PS: "cum de nu ai rămas pe acolo?" este întrebarea obişnuită când povesteşti aşa ceva...

MunteanUK said...

@ Anonymous (18 April 2010 20:20)

cum adica 'te durea inima' de atata frumusete?! nu prea inteleg ce vrei sa spui.

eu stiu insa ca mi-au ramas pentru totdeauna in inima acele locuri, de aceea continui sa le evoc in lumea mea virtuala online.

***

"cum de nu ai ramas acolo?" - vad ca devine o intrebare din partea cititorilor mei care se tot repeta, insa nu am un raspuns clar.

...sau poate nu usor de impartasit cu lumea... chiar nu stiu ce sa zic...

cineva crede ca a primit un raspuns (desi eu n-am intentionat sa fie un raspuns) aici:

http://munteanuk.blogspot.com/2010/03/urme-romanesti-pe-cuprinsul-uk-6.html

***

nu-s in masura sa fac promisiuni, dar cred ca se impune o postare raspuns la intrebarea ta (si a altora).

numai ca realizarea ei imi cere un timp de reflectie pe care nu-l am, caci stiu doar unul dintre motivele pentru care nu m-am stabilit in UK, dar parca imi lipseste 'the big picture' (totalul motivelor) din minte.

apoi, doar Domnul stie daca si pentru cat timp voi reveni in UK si mai ales in Scotia.

Anonymous said...

ei, dar intrebarea nu era doar pentru tine. eu am fost de vreo 3 ori in uk si primeam invariabil aceeasi intrebare. Acum stiu ca n-am ramas acolo dupa primele 2 vizite (desi ocazie a fost, chair faina) pentru ca Bunul Dumnezeu a vrut ca eu sa invat ceva aici, la noi acasa. Si ii multumesc. Mult. Iata ca anul asta m-a ajutat (brusc si surprinzator) sa ajung sa vad si Scotia. Si iar as fi vrut...Dar iata-ma tot aici si ma bucur. Se vede treaba ca mai am ceva de facut pe aici... -:))))
Doamne ajuta!
C.L.

MunteanUK said...

@ C.L.

pai dc tu stii pentru ce nu ai ramas, de ce nu vrei sa-mi impartasesti mai exact motivul?

ce ai invatat la noi (in Romania) si ti-a fost mai de folos decat sa fi ramas in UK?

nici nu ma indoiesc ca asa a fost; sunt doar curios de detalii, dc binevoiesti sa mi le spui mie si altor cititori care or intra aici!

Anonymous said...

asta e mai greu de spus/povestit...poate daca as povesti ar putea spune unii: ei, dar astea ti se puteau intampla oriunde. eu nu cred, pentru ca toate, in final au o legatura.
sau poate as cadea eu in ...slava desarta povestind.
am sa spun doar ca asa a vrut Dumnezeu sa-mi arate aici cat de mult ma iubeste si m-a ajutat (oricat de greu ar fi fost) sa vad asta.
fara El nu e nimic.
am avut destul de recent si loc de munca in uk si in zbuciumul meu era sa plec...el a vrut altfel, ca apoi sa-mi daruiasca unul mai bun, aici...
poate a vrut sa nu plec, pentru ca sa aflu ce inseamna: voia Ta fie, Doamne!
si poate inca nici nu stiu...
stiu doar ca ce-i de la Dumnnezeu iti aduce multa liniste si bucurie.
Doamne ajuta!
C.L.

MunteanUK said...

@ C.L.

este o bucurie sa dau oricand (mai ales pe blogul me :-) de oameni care si-au dat seama ca nu suntem nimic fara Hristos si nu putem nimic fara El!

indiferent prin ce imprejurari mai fericite (inclusiv plimbari prin Scotia + lumea larga - de care am avut si eu parte din belsug) sau smeritoare (necazuri, suferinte fizice si sufletesti, umilinte, nedreptati indurate) trecem, este esential sa ajungem la Adevar.

iar Adevarul este El, Iisus Hristos, Adevaratul Dumnezeul nostru, prin Care intreaga lume este tinuta in viata. chiar si cei mai inversunati necredinciosi, atei si 'dusmani' ai Sai, traiesc pt ca jertfa Lui mai tine lumea asta cazuta in viata.

***

toate sunt 'bune foarte' cand le randuieste Dumnezeu, iar dc El a aranjat lucrurile, incat sa te intorci in Romania, sigur stie de ce anume si care este 'calea ta'.

nu doar ca sunt 'offtopic' aici, ci din ce in ce mai intime aceste marturii ale tale pe tema reintoarcerii in Romania (astfel ca simti ca nu vrei sa le scrii pe blog), asadar poate s-ar potrivi mai bine intr-o corespondenta privata, nu 'in vazul lumii'.

dc o sa ai nevoie de asa ceva, sigur vei sti unde sa ma gasesti, 'scormonind' cu rabdare pe blog! :-)

Anonymous said...

multumesc pentru raspuns.
am inceput sa citesc ce e pe blogul acesta si am inceput de la primele postari (dar cred ca ai observat asta...dupa numarul mare de comentarii. de fapt citind diversele articole as fi avut de "comentat" ceva la fiecare. in sensul ca am si eu o gramada de povestit din experienta de pe acolo. dar m-am abtinut ca si asa am "monopolizat" comentariile) -:)))
Doamne ajuta!
C.L.

MunteanUK said...

@ C.L.

fara teama de 'monopolizare', chiar te rog sa adaugi comentarii cu experiente personale din UK oriunde simti nevoia!

in acest fel, blogul meu s-ar 'îmbogati' si cu alte opinii, nu ar mai fi atat de 'unilateral'.

apoi, cad doar adaugi ceva din experienta ta, eu nici nu as avea ce sa adaug.

eu zic una, tu - alta, un alt(i) cititor(i) - altceva si, tot asa, s-ar putea desprinde a 'boader picture' a UK pt cine mai intra pe acest blog.

nici nu-ti poti inchipui ce mult mi-am dorit 'interactiune' pe acest blog, oameni care sa aiba ce sa adauge la cele scrise de mine, si sa vrea a face lucrul acesta!

se pare ca - fie si dupa mai multa vreme (stie El de ce 'întârzie' cand ne pare noua asa), in sfarsit, Dumnezeu a adus pe acest blog si un cititor care poate adauga pareri relevante la ce scriu eu!

Anonymous said...

mh, stiu ce sa spun cat de relevante sunt? eu scriu doar ce am simtit, vazut, auzit, trait. :-)

MunteanUK said...

@ C.L.

'relevante' vizavi de un anumit subiect adus in discutie de o postare de-a mea.

exact de ce ai "simtit, vazut, auzit, trait" are nevoie acest blog, toate dintr-o 'alta' perspectiva decat numai a mea.

spor la scris! si, cum ti-am zis, nici nu cred ca va fi nevoie de vreun 'reply' de-al meu la orice vei scrie.