Wednesday 25 March 2009

[EN] Worth trying in the UK / [RO] Merită încercat în UK (7)

[EN] One of the places that I enjoyed visiting again in Brighton was Taj the Grocer, a wonderful food store that I like, where I saw something not seen by me anywere else in the world, but I warmly recommend… [RO] Unul dintre locurile pe care mi-a plăcut să le vizitez din nou în Brighton a fost Taj the Grocer, un minunat magazin alimentar care îmi place, unde am văzut ceva neîntâlnit de mine nicăieri altundeva în lume, dar recomand călduros…

[EN] …freshly squeezed lemon juice, bottled daily by a company specialized in so-called ethnic foods. No chemicals, no additives, no powder tasting like lemon – only the juice of this God given fruit. [RO] …suc de lămâie proaspăt stors, îmbuteliat zilnic de o companie specializată în aşa-numite mâncăruri etnice. Fără chimicale, fără aditivi, fără un praf cu gust de lămâie – doar sucul acestui fruct dăruit de Dumnezeu.

[EN] Whether you want to use it for a lemonade, a salad, a fish dish, to put it in your tea or a cocktail, you can be sure it is natural… not too expensive: 39 pence a little bottle of there for £ 1. [RO] Fie că vrei să-l foloseşti pentru o limonadă, o salată, un fel de mâncare cu peşte, să-l pui în ceai sau pentru un coctail, poţi să fii sigur că este natural şi… nu prea scump: 39 pence o sticluţă sau trei pentru £ 1.

[For all the episodes of this series, and all the posts on this blog go to/Pentru toate episoadele din această serie şi toate postările de pe acest blog mergi la: Contents/Cuprins]

2 comments:

Anonymous said...

acum si pe la noi in unele hipermarketuri se vand astfel de bauturi, portocale sau grapefruit proaspat stoarse, doar ca pretul e cam de 3 ori cat ai spus tu.
mie mi-a placut si capacitatea stclelor de lapte, de ex. care se vand in magazin (1,13..., etc).
daca te uiti la unitatile lor de masura
http://ro.wikipedia.org/wiki/Sistemul_anglo-saxon_de_unit%C4%83%C5%A3i
realizezi ca degeaba se plang elevii de la noi ca e grea...matematica :-)
C.L.

MunteanUK said...

@ C.L.

da, recunosc si eu ca Romania a 'progresat' la acest capitol de la momentul martie 2008 de cand am vazut lucrul acesta care mi-a placut in UK.

am inceput si eu sa remarc ca mai sunt astfel de sucuri proaspete si in magazinele de la noi.

***

aceasta, ca sa nu mai progresam numai la rele...

...tot grabindu-ne sa-i ajungem din urma pe britanici si alti europeni numai la rele :-)