Thursday 22 January 2009

Aşteptând încă revoluţia mondială... (4) [Still waiting for the world revolution...]

Când am început acest serial – dedicat pateticilor comunişti troţkişti întâlniţi în UK –, în mod sigur nu conştientizam cât de aproape eram de a fi martorul unei isterii planetare, cu tot atâta fundament logic şi moral cât au şi visele utopice ale acestor triste personaje.

Nici nu am în seamă mai mult decât ca pe o curiozitate anunţul de mai sus (pentru mobilizarea electoratului american din UK) pe care l-am fotografiat când de-abia se încingea lupta pentru nominalizare în interiorul Partidului Democrat...

Iată cum ajung acum – şi pentru a câta oară?! – să constat că viaţa bate filmul şi că Obamania (care începuse să se manifeste şi prin UK mai demult) chiar a pus stăpânire pe o bună parte a celor din lumea civilizată (?!). Evident, nu şi pe necivilizatul de mine…

Pur şi simplu, orice mi-ai face, nu pot să pun botul la nicio ideologie contemporană, nici care ne avertizează despre sfârşitul lumii, care nu de la surplusul de dioxid de carbon din atmosferă va veni (Global Warming Hysteria), ci de la păcatele noastre, nici care ne promite o societate ideală, un comunism pur, troţkist (cum cred bolnavii aceştia de la SWP), însă, nici nu pot crede că schimbarea a venit odată cu Obamania

Sau, mai degrabă – dacă Omul negru a venit :-) – înseamnă că schimbarea a venit la rândul ei, dar în niciun caz schimbarea în mai bine. În mai rău – da, încă este loc cât cuprinde pentru desăvâşirea în rău a civilizaţiei umane, însă mai binele din punct de vedere economic, social şi duhovnicesc (nu că hedoniştii ar pune preţ pe nevoile sufletului lor, slujindu-şi doar idolul trup) nu va veni.
.
Oare nu le-au ajuns civilizaţilor occidentali (britanici şi nu numai) câteva decenii în care s-a experimentat erezia prosperităţii, încât să se lămurească că mai binele nu poate veni nicidecum ca rezultat al progresului economic?

Dintre toate popoarele cuprinse de Obamanie, nici nu mă miră că, după zecile de milioane de americani contaminaţi de această boală, britanicii sunt în primele rânduri de alţi isterici, doar pe meleagurile lor s-a născut isteria legată de Prinţesa Diana…
.
O naţiune redusă, treptat, la o turmă de consumatori supravegheaţi permanent, de burţi amorale şi nereligioase întinse în faţa televizoarelor, nu poate decât să aştepte o revoluţie mondială (poate nu tocmai aceea aşteptată de către comuniştii britanici, dar, oricum, o revoluţie)… o mântuire, o eliberare din nonsensul hedonismului...

Aşa cum l-am văzut şi auzit eu pe acest Obama (în imaginea de mai sus), el are un singur lucru altfel faţă de tagma politicienilor de pe toate meleagurile – ştie să vorbească altfel decât în limba de lemn. Nu toţi vorbesc că ne aduc mai binele, nu toţi ne promit oportunităţi, progresul, bunăstarea, fericirea? Dar tot mai puţini au puterea de convingere a lui Obama, cum puţini au avut şarmul lui Tony Blair la vremea lui.

Nu cred însă în genialitatea niciunuia dintre ei! După opt ani de George W. Bush, respectiv 18 ani de Margaret Thatcher + John Major, şi Obama, şi Blair, doar au prins valul, însă niciunul nu are substanţă, nici vreo inteligenţă ieşită din comun (nu că aceasta ar fi o valoare în sine!) şi cu atât mai puţin vreo statură morală – sunt doar nişte animale de pradă de succes în jungla politicii.
.
Nu mă interesează cât de puţin populară este afirmaţia mea (cum tare a mai fost combătută deja :-), însă eu zic că nimeni altul decât Bush nu l-a adus pe Obama la Casa Albă, la fel şi cum pe Bush desfrânarea lui Clinton l-a dus în Biroul Oval şi nu vreun merit personal!
.
După părerea mea, nici Barack Obama nu va aduce ceva bun lumii, măcar să nu facă şi mai mult rău! Uitaţi-vă la Marea Britanie post-Blair, cu economie în prăbuşire, promiscuitate cât cuprinde, distrugerea familiei, şi ochi de-ai lui Big Brother peste tot! Măcar de ar arăta la fel de bine America post-Obama, dar s-ar putea să arate chiar mai rău de atât!

Orice ar zice istericii de pretutindeni, eu am convingerea că mai binele nu va veni, nici de la Obama, nici de la orice alt lider planetar! Acest mai bine nu ar putea veni decât de la Cel pe Care lumea nu-L vrea, deşi are aşa de mare nevoie de El, nu de la cei pe care lumea îi adoră.
.
Şi cum ar putea veni de la aşa un preşedinte pro-avort, mai ceva decât libidinosul Bill Clinton? Cum nu a venit nici în UK, de pe urma lui Blair, un avorţionist filo-catolic, care a îmbrăţişat până la urmă pe faţă credinţa papistaşă…

Orice ar crede ateii din jurul meu, mai binele nu va veni niciodată de la nişte lideri avorţionişti! Şi n-au decât să-i dea înainte toţi înţelepţii lumii aceştia cu ideologiile lor demonice şi să se chinuie să ne explice că, din cauza excesului de dioxid de carbon (între altele, cauzat, chipurile, şi de creşterea populaţiei care ar trebui redusă cu orice preţ!), ne merge mai rău…
.
Slavă Domnului, încă mai sunt destui oameni care se străduiesc să creadă în Cine trebuie, nu în miracolele, schimbările, revoluţiile pe care le propovăduiesc ei!

[Pentru toate episoadele din această serie şi toate postările de pe acest blog mergi la/For all the episodes of this series, and all the posts on this blog go to: Contents/Cuprins]

2 comments:

Bogdan said...

Ti-am citit mai multe articole. Sunt de acord cu majoritatea lucrurilor pe care le zici ( nu zic toate pt ca nu am citit chiar tot ) si m-ai facut sa ma gandesc mai mult la ce inseamna avortul. Cred ca simt si eu putin cum e sa fii luat peste picior sau ignorat de oamenii care alearga dupa "placerile lumii" ( care sunt din ce in ce mai stupide si monotone ). Ma intristeaza cand imi vad fosti prieteni si colegi care se pierd in neant. Sunt cam obosit acum, de aceea nu ti-am citit tot, dar o sa o fac si o sa revin cu comentarii. PS: Si pe mine ma amuza/intristeaza toate aceste precautii de genu " atentie contine lapte " sau " nu bagati pisica in cupturul cu microunde " etc. Mi se pare ca sunt sugestive pentru haosul si dezordinea mentala si spirituala in care a ajuns lumea.

MunteanUK said...

slava lui Dumnezeu ca ai gasit ceva interesant de citit pe blogul meu! in mod sigur, daca nu ma simteam si eu bine rasfoindu-l pe al tau, probabil ca nu exista aceasta 'intalnire online'.

...pt trebuie sa recunosc ca, orice nou cititor am, nu poate sa nu-mi aduca o bucurie lucrul acesta! aceasta cu atat mai mult cu cat este vorba de cineva care paseste pe acelasi drum, inspre Hristos, si inca pe 'unicul drum' (ca unii ajung mai greu, prin ocolisuri si rataciri), cel trasat de Biserica Una, Sfanta, Soborniceasca si Apostoleasca!

nespus de mult ma bucur ca am reusit ca, macar unui cititor, sa-i fi dar de gandit serios asupra avortului! blogul meu este despre viata in UK, practic despre orice aspect de viata, asa cum il vad eu prin ochii credintei ortodoxe. nu ma socot eu in stare sa-mi exprim pct de vedere teologice, sa intru in dispute, sa duc campanii de orice fel.

singura 'campanie' pe care o port - tot in contextul descrierilor din UK - este impotriva avorturilor. in esenta, nici nu fac mare lucru, doar dau linkuri si explic lucruri, insa macar de ar fi un singur om macar sensibilizat asupra gravitatii acestei ucideri in masa (si calauzit catre linkuri mult mai relevante pe aceasta tema), aceasta inseamna ca n-oi fi facut totul in zadar!

si chiar de ne-am exprimat aici cam pe langa subiect (offtopic), banuiesc ca nici tu nu suferi de Obamanie, caci a fi ortodox (mai tare sau mai slab in credinta - ca toti avem pacatele noastre!) cel putin aceasta minima 'trezvie' presupune, sa nu ne lasam amagiti de idolii contemporani!