Tuesday 20 March 2012

Chestii d-astea, numai la britanici (33) [Things like these, only at the Brits]

Deşi m-am fript (la propriu, nu la figurat :-) folosind apa din mai multe chiuveţici din diverse colţuri din UK, trebuie să admit că am dat şi peste un loc unde salvarea mâinilor era la fel de importantă precum salvarea’ (de fapt economisirea) apei.

Am găsit avertismentul într-o toaletă dintr-una dintre clădirile City Corporation, autoritatea care conduce City of London.

Gazdele lipiseră pe oglinda din faţa chiuvetei (de altfel una normală, ca în restul UE) un avertisment care ar putea fi luat în râs în alte colţuri ale lumii: “ATENŢIE! APĂ FIERBINTE”.

Poate că, în ţări unde apa caldă la toalete publice (inclusiv din instituţii publice) nu există, avertismentul ar părea ridicol. Dar într-o ţară ca UK, unde, efectiv nu am dat nicicând peste apă clăduţă, punerea în gardă a fost binevenită.

[Pentru toate episoadele din această serie şi toate postările de pe acest blog mergi la/For all the episodes of this series, and all the posts on this blog go to: Contents/Cuprins]

9 comments:

Anonymous said...

da, am intalnit si eu, de ex. undeva intr-o gara pe langa Cambridge (si nu era singurul loc), dar acolo scria clar ca apa care curge la robinet este setata pe 60 grade (nu o puteai tu modifica) pentru a distruge nu stiu ce bacterie; nu mai tin minte numele bacteriei, dar dupa ce m-am intersat se pare ca da ceva boli urate, dar se omoara prin spalare cu apa la min. 60 grade. insa...era chiar dificil sa te speli pentru ca te opareai. dar gandul la respectiva bacterie.... :-)
C.L.

Mihai said...

C.L.

Interesant comentariul despre bacteria ucigasa. Englezii astia, nu or fi descoperit ei apa calda, dar au descoperit leacul impotriva Bacteriei, care leac este...apa calda :-).

Mihai said...

Poate ca mesajul din biletelul de pe oglinda ar trebui intarit cu inca unul de tipul: "And when I say HOT, I mean it !"

MunteanUK said...

@ C.L.

Foarte interesantă explicaţia ta, dar mă întreb dacă - omorând această 'bacterie-ţintă' a apei fierbinţi - nu poţi să dai peste alte pericole.

Aceasta pentru că, efectiv, nu ai cum să te speli decât punând dopul şi amestecând apa fierbinte cu cea rece.

Oare şi în spitale sunt astfel de chiuvete? Şi oare de aceea se plâng mulţi de infecţiile pe care le iau în spitale din UK?

***

@ Mihai

Într-adevăr, o astfel de avertizare era pusă 'pe bune', nu ca mostră de 'umor britanic' :-)

Anonymous said...

Era un singur robinet, cu o singura teava si apa setata la 60 grade. Nu aveai ce modifica sau combina. Asta a fost uimitor. Adica alegerea era doar intre a nu te spala sau a te opari.
C.L.

MunteanUK said...

@ C.L.

Cu adevărat, văd că nu prea aveai de ales decât între a te supune unei suferinţe (mortale sau nu):

a) prin opărire cu apă fierbinte (by scalding water)
b) prin infecţie cu bacterie (by bacterial infection)

Indiferent de ce ai ales, văd că ai supravieţuit fără probleme! :-)

Mihaela Pana said...

De fapt, mai exista si a treia varianta:-)))

MunteanUK said...

@ Mihaela Pana

Există o a treia variantă?! Atunci de ce nu o împărtăşeşti cu noi?

Te gândeşti la varianta 'a nu te mai spăla'?

Totuşi, dacă ai fi extrem de murdar, aşadar în mare nevoie să te speli?

Mihaela Pana said...

Da, la varianta asta ma gandeam... la gasirea unui alt loc de spalare, eventual cu apa rece!
Sau la folosirea servetelelor umede.