Tuesday 4 May 2010

Cum poate discrimina corectitudinea politică [How can political correctness discriminate]

În încercarea de a facilita viaţa minoritarilor şi de a-i proteja de orice reale sau închipuite pericole – ca să nu mai zic de a legitima păcatul ca fiind mod de viaţă! – Big Brother creează situaţii caraghioase.

Chipurile, pentru a feri de discriminare, ipocrita corectitudine politică ajunge ea însăşi să discrimineaze, atunci când creează astfel de săli speciale... pentru studenţi negri şi alte categorii de minoritari.

Doar este de la sine înţeles că, dacă eşti de altă culoare a pielii, te-ai simţi stingher să intri într-o astfel de cameră rezervată celorlalţi. Fie şi dacă nu s-ar întâmpla să fii dat afară, parcă tot nu-ţi vine a intra acolo.

Să nu mai zic că, de-ar fi să intre cei pentru care sunt rezervate sălile de pe panou într-o sală pentru toată lumea, evident că trebuie primiţi. Doar n-o să-i discriminezi şi să cutezi a-i trimite în... sălile special create pentru ei.

Cât despre camera pentru femei, probabil că era ceva înghesuială acolo, dat fiind că la University of Sussex erau multe facultăţi de ştinţe umaniste (humanities), unde ponderea studentelor este de 70-80% :-)

Tare ciudat mi s-a părut să văd într-o foarte liberală universitate a politic corectei UK panouri care, după mintea mea, ar fi fost mai degrabă de întâlnit în SUA anilor 1880-1960...

...atunci când, din Florida până în California sau din North Dakota până în Alabama (nu exclusiv în statele fostei Confederaţii secesioniste!), găseai încăperi rezervate doar pentru albi (Whites only) şi doar pentru negri (Negro/Colored only).

Ca un pudel al lui Big Brother, USSU n-a renunţat decât la cuvântul ‘only’ (numai), iar panoul nu trimite la săli ‘doar’ pentru femei, negri sau LGTB.

Totuşi, politic incorectului şi păcătosului de mine nu mi-a atenuat senzaţia de segregare, odată ce am citit panoul care trimite la o “cameră a studentului negru” sau oricum s-o mai chema acum!

[Pentru toate postările de pe acest blog mergi la/For all the posts on this blog go to: Contents/Cuprins]

3 comments:

Anonymous said...

Hristos a Inviat!
Ai dreptate, mon cher...
Curat murdar ce se intampla, dar ce sa facem? Asta-i lumea in care traim, asta-i reeducarea pe care-o traim. Ce sa facem? - ca sa-mi raspund la intrebare - sa reactionam, sa ne mentinem treji, sa ne rugam.
Se plictisesc unii citind mereu aceleasi lucruri/sfaturi, de genul: sa ne rugam. Sa ne rugam ortodox, din toata inima, sincer, Dumnezeului caruia ii aduc slava toate, Dumnezeului incorect politic.
Doamne ajuta!
Florin M.

MunteanUK said...

@ Florin M.

Adevărat a înviat!

intr-adevar, numai rugaciunea ne mentine 'treji' duhovniceste; de aceea se si straduieste vrajmasul mantuirii noastre sa ne tina departe de rugaciune cu orice chip!

din nefericire lumea este deja adanc 'adormita' si nimanui nu-i pasa macar 'sa dea credit' lui Dumnezeu... poate nu neaparat sa se mai roage, dar macar sa-I recunoasca locul de Creator.

in locul Lui, lumea se inchina regulilor stabilite de Big Brother, chipurile pt a ne proteja, pt a face societatea mai buna si 'mai buni' pe fiecare dintre noi.

si imparatii romani, prigonitori ai Crestinismului, voiau sa faca 'cetateni buni' din acei 'politic incorectii' crestini, iar o conditie sine qua nou in acest sens era 'inchinarea la idoli'.

si Revolutia franceza a taiat capetele tuturor celor care nu voiau sa fie 'buni' potrivit perceptelor iluministe, si Hitler si Stalin au avut modelele lor de cetateni 'buni'.

ei bine, acum e vremea lui Big Brother (inca o entitate amorfa, inainte de aparitia lui Antihrist) sa incerce a face oameni 'buni' din noi.

potrivit ideologiilor la moda in vremurile de azi, "om bun = politic corect" si tot mai putini stiu ca nu este deloc asa.

Anonymous said...

cei care abia se nasc, copiii care deja cresc, cresc stiind ca ceea ce vad/aud este (politic) corect si asa e normal. iau toate astea "de bune".
mortalitatea creste cu fiecare an, in timp ce natalitatea scade.
este de datoria celor batrani ( mai mult sau mai putin) sa-i invete si ce-i (politic) incorect. atat cat or mai fi si ei...
sa-i invete Adevarul!
C.L.