Sunday 4 May 2008

[EN] A few wonders from the UK / [RO] Câteva minunăţii din UK (2)

[EN] Another good thing that can be said about the Brits is that, wherever they are left with a castle from times of yore, they categorically know what to do with it. [RO] Alt lucru bun care se poate spune despre britanici este că, oriunde le-a rămas un castel din vremuri de demult, categoric ştiu ce să facă cu el.

[EN] During the day, this building is used as a Sheriff Court (a courthouse in the Scottish Justice System). At nightime, it looks as beautiful as any major touristic objective, therefore I though it is worth showing to others. [RO] În timpul zilei, această clădire este folosită drept o Curte a Şerifului (o instanţă din Sistemul Judiciar scoţian). Noaptea, arată la fel de frumos precum orice obiectiv turistic major, astfel că am socotit că merită să-l arăt şi altora.

[EN] The pictures in this second episode were taken along the... [RO] Fotografiile din acest al doilea episod au fost făcute de-a lungul... – Ness Walk, Inverness (Scottish Highlands).

[For all the episodes of this series, and all the posts on this blog go to/ Pentru toate episoadele din această serie şi toate postările de pe acest blog mergi la: Contents/Cuprins]

2 comments:

Gregor said...

Hi Bogdan

I tried emailing you, but my emails were returned. Hope that you are well in Romania, and that Pascha is going well.

Anonymous said...

da, asa e cu castelele sau ruinele lor. Am vizitat si castele super, am vazut si ruine in reconstructie sau nu. din pacate castelul Eilean Donan era in reparatii si nu l-am putut vizita si imi pare tare rau. Chiar as fi vrut mult sa-l vad. L-am vazut doar pe dinafara. Ca si castelul din Striling pentru ca am ajuns dupa ora 17 si se inchisese (probabil fiindca era iarna au inchis asa de repede).
Warwick-ul e fain, pot sa spun acum avand in vedere ca s-a inatmplat sa-l vad a treia oara. E fain pentru ca are personaje de ceara si pare mai...viu. vara e fain ca au si turniruri cu cavaleri, etc.
In excursia de acum mai multi ani am fost si la Tintagel unde, la vremea respectiva se banuia ca a fost castelul Regelui Arthur. Dar chiar si pentru o banuiala era foarte bine amenajat totul pentru vizitare. Spuneau ca acolo erau si pesterile lui Merlin. Ulterior, culmea! au descoperit ceva pietre cu inscriptii care dovedeau ca intr-adevar era de pe vreamea regelui Arthur.
Fain si la castelul din Edinburgh.
Alnwick-ul (unde s-a turnat si unul dintre filmele cu Harry Potter) l-am vazut tot de la distanta din cauza (extra)sezonului. Dar, tot acolo, casa din copac (dar e ceva mult mai mare decat numele) este super faina.
Ce nu mi-a placut DELOC a fost muzeul vizitat in Bostcastle, respectiv muzeul vrajitoarelor. Credeam ca e o chestie asa...mai mult de nume, dar, din contra, era cu tot ce (nici nu iti inchipui) pentru vrajitorie. Creepy, indeed.
ce-am mai vazut? Pixie's house, respectiv case adevarate, dar populate cu pitici ...de gradina (pe care ei ii numesc Pixie). ei cred in Pixie astia!!! destul de ciudat. asta am vazut tot in SV Angliei.
C.L.