Monday 3 September 2012

Masaj pe stradă?! [Massage on the street?!]

Aparent mult mai pudică decât statele înfrăţite în destrăbălare din UE, America m-a surprins cu o practică nu neapărat obscenă, dar categoric neobişnuită... masajul pe stradă.

Aş fi zis că tre’ să fie vreo practică importată de prin Asia, chiar şi fără să-i fi văzut pe unii dintre prestatori. Semăna cu o prestaţie stradală (street busking), mai practică şi, poate, mai rentabilă.
 

Taman în mijlocul unui târg cu profil preponderent agricol (poza 2), lângă judecătoria din Des Moines (Iowa), respectiv într-un soi de talcioc (flea market) vizavi de Primăria din New York City


Pentru $ 10, primeai zece minute – $ 15 (16 min), $ 20 (22 min) etc – de ‘sănătate curată’, un masaj care promitea accelerarea circulaţiei sângelui şi o generală stare de bine.

Dacă cineva crede că-s bani făcuţi uşor (easy money) pe care nu i-ar merita maseurii, să se uite cu atenţie la imagini! Parcă unii clienţi necesită un efort mai consistent…

Oare în Bucureşti sau altundeva în România ar avea succes masajul în spaţii publice, la bâlciuri şi picnicuri sau prin parcuri? Nu s-o fi gândit nimeni să facă un ban cinstit în acest fel?!

[Pentru toate postările de pe acest blog mergi la/For all the posts on this blog go to: Contents/Cuprins]

6 comments:

Anonymous said...

Eu as fi foarte incantata daca ar face cineva si la noi asa ceva!
cred ca nu as fi singura! ar putea sa se faca in orice multinationala, corporatistii ar fi foarte incantati! e sub demnitatea lor sa stea in strada la masaj, dar ar fi perfect la birou!
mai bine la birou decat in strada..

MunteanUK said...

Dacă eu nu am văzut aşa ceva pe străzile din România, aceasta nu înseamnă ca în birouri nu poţi avea parte de asemenea masaje.

Iată un articol în acest sens:

http://www.gandul.info/printare/reportaj/cum-declansezi-hormonii-fericirii-la-birou-2430487

Cică are şi o denumire toată treaba aceasta: 'on-site chair massage'.

Bănuiesc că nu are mare importanţă dacă 'on-site' (la faţa locului) înseamnă 'indoors' (birouri, mari centre comerciale) sau 'outdoors' (cum am văzut în SUA).

eugen plesa said...

Nu cred ca ar avea succes in Romania acesta practica, cu toate ca la noi lumea de pe strada nu este atat de relaxata cum este in America (spre exemplu).

Mihai said...

La firma la care lucrez sunt sedinte saptamanale de masaj cervical pentru angajati. Nu stiu in ce masura "corporatistii" ar considera ca "e sub demnitatea lor sa stea in strada la masaj". Dar un masaj cervical eficient presupune o oarecare dezgolire a clientului, lucru pe care nu oricine l-ar face in strada.

MunteanUK said...

@ eugen plesa

Fix pe stradă, poate că n-ar avea succes şi nu cred că 'dau lovitura' dpvd financiar nici scaunele de masaj de prin centrele comerciale.

Eu le-am văzut numai neocupate, ca nişte ciudate exponate. Totuşi, la cât de des merg eu prin astfel de 'shopping malls', poate că impresia mea nu este relevantă statistic.

***

@ Mihai

Deducem aşadar că este o firmă unde angajaţii stau mult la birou, cu ochii în calculator :-)

Mulţumesc de exemplul oferit, dar este cumva 'incomplet' - nu vii şi cu o mărturie despre cum te simţi în urma unui asemenea masaj?

Mihai said...

Bogdan,

Nu as putea da marturie despre cum te simti dupa un asemenea masaj pentru ca nu am incercat pana acum. Dar din spusele colegilor (de fapt mai mult ale colegelor) este foarte relaxant.