Sunday 23 September 2012

Chestii d-astea, numai la britanici (37) [Things like these, only at the Brits]

Pentru o liră (£ 1), dintr-unele toalete publice din UK (la Londra, acum s-of fi răspândit) puteai cumpăra astfel de periuţe de dinţi, nu tocmai comestibile, dar cu siguranţă... mestecabile.

Pusă într-o biluţă de plastic, o gumă de mestecat în formă de periuţă cu mâner (Fuzzy Brush) îţi promite curăţarea dinţilor şi împrospătarea respiraţiei.


 
Interesanta idee s-a născut în Ţările de Jos (la Amsterdam), a călătorit prin Australia, dar avea să devină o afacere de succes în... Anglia. 

În 2008, cică fuseseră deja vândute 70 de milioane de bucăţi, mai ales în UK, SUA, Canada, America de Sud, Asia etc... Oare se vinde şi prin România?!

[Pentru toate episoadele din această serie şi toate postările de pe acest blog mergi la/For all the episodes of this series, and all the posts on this blog go to: Contents/Cuprins]

4 comments:

Anonymous said...

interesanta idee... nu stiu daca in Romania exista asa ceva, dar la noi, cu siguranta multi nu au auzit de ata dentara (trist :(

G.

MunteanUK said...

Aţă dentară?!

Sună a ceva de domeniul SF, câtă vreme un român consumă un tub de pastă de dinţi pe an şi îşi schimbă periuţa o dată la doi ani:

http://www.zf.ro/companii/un-roman-consuma-un-tub-de-pasta-de-dinti-pe-an-si-o-periuta-la-doi-ani-10055820

*

Totuşi, mai înainte de a ne grăbi să-i arătam cu degetul pe aceşti români 'înapoiaţi', să avem în vedere un aspect adesea ignorat...

Românii cumpără săpunuri, paste de dinţi şi detergenţi la cele mai mari preţuri din regiune:

http://www.zf.ro/companii/romanii-cumpara-cel-mai-scump-sapun-detergent-si-pasta-de-dinti-din-regiune-si-sucurile-costa-cu-66-mai-mult-cum-se-explica-8373515

Gabi Precup said...

Si de ce nu aducem noi Bogdane?

MunteanUK said...

@ Scufitzu

M-am gândit şi eu :-)

Totuşi, deocamdată nu îmi apare ca o afacere fezabilă decât dacă s-ar plia ca un adaos (activitate suplimentară) la o afacere deja existentă.

Adică, nu s-o iei de la zero cu aşa ceva, să baţi la uşi să întrebi cine ţi-ar găzdui automatele, ci să ai o relaţie de afaceri în HORECA, o reţea de distribuţie funcţională.

Pe baza acestor relaţii deja bine stabilite, ai putea aduce în plus şi asemenea distribuitoare automate de periuţe de dinţi comestibile.