Tuesday 7 April 2009

Chestii d-astea, numai la britanici (19) [Things like these, only at the Brits]

Evident, poate că nici imaginea de mai sus nu surprinde vreo grijă pentru natură exclusiv britanică, ci s-o mai găsi aşa ceva şi pe altundeva prin lumea largă.

Însă eu mărturisesc că, din toate ţările pe care a îngăduit Dumnezeu să el vizitez, doar în UK am întâlnit o asemenea preocupare pentru ondularea gărduleţelor stradale, încât să lase copacii să trăiască.

Nu i-o păsa lui Big Brother de milioanele de copii avortaţi în UK, de falimentul politicii Statului dădacă – care nu a reuşit să-i facă pe britanici mai fericiţi, ci doar mai animalizaţi, iar animalele desigur că au nevoie de ţarcuri :-( – nici de alte lucruri care nu merg deloc înspre mai bine în UK, dar văd că se preocupă de viaţa fiecărui copăcel.

Mai ales în Brighton, atât de înţesat de mijloace de supraveghere, îngrădire şi dirijare a pietonilor (a se vedea aici alt episod), grija aceasta pare foarte vizibilă. Suficient spaţiu lăsat copacului, încât să respire, să se dezvolte, dar şi să fie apărat de golani, nu-i aşa?

Ei, dar să nu iau peste picior, tipic româneşte, tot ceea ce văd ca fiiind altfel prin ţara aceasta! E cazul să mai admit încă un bun exemplu de urmat, mai ales în Bucureşti, unde au fost asasinaţi un milion de copaci din 1989!

Din nefericire, nu ştiu câtor români, la fel de pro sau indiferenţi vizavi de avort (din această tristă privinţă suntem la fel de ‘europeni’ precum britanicii :-( le mai pasă de copaci din moment ce nu le pasă nici de oamenii nenăscuţi...

[Pentru toate episoadele din această serie şi toate postările de pe acest blog mergi la/For all the episodes of this series, and all the posts on this blog go to: Contents/Cuprins]

1 comment:

MunteanUK said...

daca postarea de mai sus am trecut-o la 'bun exemplu britanic', iata ce usor se poate ajunge la un 'rau exemplu' britanic!

...tot legat de obsedanta 'grija de natura' (care nu mai seamana a simpla grija, ci a animism si paganism in toata regula!) si tot in Brighton!

unui pictor de 'portrete ale animalelor de companie' (alta ciudatenie britanica, nu?!) i s-a aplicat o amenda de £ 75 pentru ca a prins cu un capsator afise pe copaci, in care anunta ca i-au a pierdut niste tablouri...

http://www.dailymail.co.uk/news/article-1169165/Fined-75-man-pinned-sign-harmed-living-tree.html

...chipurile, pentru 'ranirea' unor copaci 'vii'?!?!?!?!?!?!