Wednesday 8 August 2012

[EN] Worth trying in the UK / [RO] Merită încercat în UK (25)

[EN] They won’t quench anyone’s thirst – I plan to write a diatribe against all so-called ‘soft’ drinks! – but it’s worth trying these ones. [RO] Nu vor potoli setea nimănui – plănuiesc să scriu o diatribă împotriva tuturor aceste aşa-zise băuturi răcoritoare’! – dar acestea merită încercate.

[EN] Because these drinks made by a British company have savory exotic flavours: guava, mango, pomengranate, passion fruit... [RO] Pentru că aceste băuturi făcute de o companie britanică au delicioase arome exotice: guava, mango, rodie, fructul pasiunii...

[EN] I wouldn’t guarantee how healthy (see the 3rd pic!) it is to drink more than one can and more often than once in a while… [RO] N-aş garanta cât de sănătos (vezi poza a 3-a!) este să bei mai mult de o cutie şi mai des decât din când în când...

[EN] But Rubicon Exotic have fabulous tastes, especially when compared to the offer of giants of this industry like Coca-Cola. [RO] Dar Rubicon Exotic au nişte gusturi fabuloase, în special în comparaţie cu oferta unor giganţi ai industriei precum Coca-Cola.

[EN] This extremely hot summer, I noticed that they are available in Bucharest and, probably, in other parts of Romania. [RO] În această vară extrem de fierbinte am remarcat că sunt disponibile în Bucureşti şi, probabil, în alte părţi din România.

[EN] One can (330 ml) of such a ‘premium’ drink costs 2.99-3.49 lei in supermarkets, that is no more than 0.61 GBP. [RO] O cutie (330 ml) dintr-o astfel de băutură premium’ costă 2.99-3.49 lei în supermarketuri, adică nu mai mult de 0.61 GBP.

[For all the episodes of this series, and all the posts on this blog go to/Pentru toate episoadele din această serie şi toate postările de pe acest blog mergi la: Contents/Cuprins]

10 comments:

Anonymous said...

am cumparat si eu si, intr-adevar, sunt delicioase, exotice..

MunteanUK said...

Păcat că numai super sănătoase nu pot fi cu atât de mult zahăr :-(

Mihai said...

Nu stiu cum se face dar ambalajele foarte colorate ascund mereu cantitati mari de zahar.

MunteanUK said...

@ Mihai

Foarte bună observaţia!

În natură, culorile intense - de pe şerpi, viespi, şopârle şi alte vietăţi - avertizează în legătură cu un pericol imediat, iar semnalul vizual înseamnă 'stai departe de mine, sunt periculos'.

În lumea consumismului, aceleaşi culori înseamnă 'cumpără-mă, sunt gustos', dar aproape tot ce este bun la gust reprezintă un risc de sănătate pe termen lung.

eugen plesa said...

Rubicon este într-adevăr bun. Și în legătură cu zahărul sau alte prostii... de la ceva tot trebuie să murim.

MunteanUK said...

@ eugen plesa

Iată încă o confirmare că aceste sucuri Rubicon sunt, într-adevăr, mai deosebite decât oferta generală de astfel de produse.

Cât despre moartea cauzată de excesul de zahăr - de ar fi una 'dulce', nimic de zis!

Din păcate, prea mult zahăr - să zicem de la un astfel de suc băut în fiecare zi, vreme de mulţi ani - înseamnă moarte prin... cancer.

Mihai said...

Daca tot trebuie sa murim de ceva, eu unul nu as vrea sa mor de la zahar. Visez totusi la o moarte cu o doza mai mare de eroism, fara zahar :-).

eugen plesa said...

Stați liniștiți că apa nu a făcut pe nimeni nemuritor.

Moratta said...

Sucurile Rubicon au cel mai mare procent de zahar din toate bauturile racoritoare comercializate in Romania. Cititi mai atenti etichetele. Sau poate doriti sa va ingrasati? :)
http://www.ziare.com/articole/zahar+consum+suc+bauturi+carbogazoase

MunteanUK said...

@ Moratta

Păi aşa zic şi eu în articol, nu?

Că-s interesante la gust, adică aduc ceva nou, o nouă nadă pe care putem să o înghiţim ca fraierii şi să ajungem dependenţi de ele.

În ceea ce priveşte cantitatea de zahăr, nu recomand deloc aceste sucuri. Şi nici pe altele asemănătoare.