Friday 22 June 2012

Chestii d-astea, numai la britanici (35) [Things like these, only at the Brits]

Cică hrănirea porumbeilor nu este permisă”, avertiza un sobru panou din Kensington Gardens (Londra), unul dintre cele opt parcuri administrate de Royal Parks.

Ba mai şi avertiza că vandalizarea panoului este un delict...

Dar porumbeii nu arătau deloc flămânzi, iar copii (sau părinţi) sancţionaţi pentru încălcarea interdicţiei nu am văzut.

Nu că n-or fi fost, căci ori este posibil în Statul dădacă.

Royal Parks merită toată lauda pentru îngrijirea parcurilor, dar interacţiunea copil-porumbel parcă este o ultimă fărâmă de firesc în lumea noastră artificială.

Şi sunt tot mai puţini copiii ce lasă jocurile video pentru parcuri...

[Pentru toate episoadele din această serie şi toate postările de pe acest blog mergi la/For all the episodes of this series, and all the posts on this blog go to: Contents/Cuprins]

3 comments:

Mihai said...

Oare care este motivul pentru care interziceau hranirea porumbeilor ?

Denisa said...

nici la mine in Northampton nu e voie sa hranesti porumbeii, pentru ca se face mizerie - chipurile. Mizerie mai mare decat era nu cred ca se poate, dar in fine :))
Eu nu stiam si, dupa ce am dat cateva coji de paine la porumbeii flamanzi, 2-3 englezi m-au apostrofat.

MunteanUK said...

@ Mihai

Cred că Denisa ţi-a răspuns destul de limpede la nedumerire.

Interdicţia are ca scop 'păstrarea curăţeniei', deşi nu cred că nişte bucăţele de pâine (biodegradabile, nu?) fac atât de mare mizerie.

***

@ Denisa

Aşadar, avertismentul contra celor 'prea iubitori' de porumbei nu se restrânge doar la grădinile publice întreţinute de Royal Parks în Londra, ci şi în alte locuri din Anglia.

Ba mai mult, văd că cetăţenii 'de bine' şi-au însuşit interdicţia şi o prescriu şi 'delincvenţilor' pe care îi surprind.

Mă îndoiesc că vigilenţa acestor cetăţeni s-ar fi manifestat la fel în caz că îi observau pe cei care fac altfel de mizerie.

Nu ştiu cine s-ar fi încumetat să se ia de nişte hoodlums, ruffians, thugs, hooligans etc care să fi aruncat gunoaie pe jos.

Pe de altă parte, nu prea s-ar teme cineva de 'represalii' din partea cuiva care hrăneşte (fie şi 'ilegal' :-) porumbeii...