Wednesday 8 September 2010

[EN] Not worth trying in the UK / [RO] Nu merită încercat în UK (17)

[EN] For anyone used to parking anywhere and face no consequences, it’s worth doing the same in the UK. [RO] Pentru oricine este obişnuit să parcheze oriunde şi să nu întâmpine consecinţe, nu merită să facă acelaşi lucru în UK.

[EN] Not there wouldn’t be enough nice police personnel (although this appears to be a species threatened with extinction), willing to let themselves convinced by explanations and excuses. [RO] Nu că n-ar mai fi destui poliţişti drăguţi (deşi pare să fie o specie pe cale de dispariţie), dispuşi să se lase convinşi de explicaţii şi scuze.

[EN] The problem is that they are assisted by an army of CCTVs, thus there are few chances to defeat Big Brother. [RO] Problema este că ei sunt asistaţi de o armată de camere video (CCTV), aşadar sunt puţine şanse de a-l învinge pe Big Brother.

[EN] Parking tickets in Edinburgh (pic taken by my reader C.L.) have been illegal for over a decade, a former police officer claims. [RO] Amenzile de parcare din Edinburgh (poză făcută de cititoarea mea C.L.) sunt ilegale de peste un deceniu, susţine un fost ofiţer de poliţie.

[EN] Pissed-off with the situation, some promise to help motorists in challenging these ‘incorrect fines’, which amount to 30-65% of the total number issued annually. [RO] Enervaţi de situaţie, unii promit să-i ajute pe conducătorii auto să conteste aceste ‘amenzi incorecte’, care se ridică la 30-65% din totalul celor date anual.

[EN] Moreover, many years have passed since the Scottish Government announced a 40% increase of revenue brought by parking fines in Scotland. [RO] În plus, mulţi ani au trecut de când Guvernul scoţian a anunţat o creştere de 40% a veniturilor aduse de amenzile de parcare în Scoţia.

[EN] Theoretically, Great Britain is a free country where anything can brought to justice, and I am sure that many motorists can win… [RO] Teoretic, Marea Britanie este o ţară liberă unde orice poate fi adus în justiţie şi sunt sigur că mulţi şoferi pot câştiga…

[EN] But how likely is for a tourist to have the time to wage a little war on Big Brother? It’s really not worth it, so beware where you leave your cars! [RO] Dar cât de probabil este pentru un turist să aibă vreme de a purta un mic război cu Big Brother? Chiar nu merită, aşa că fiţi atenţi unde vă lăsaţi maşinile!

[For all the episodes of this series, and all the posts on this blog go to/Pentru toate episoadele din această serie şi toate postările de pe acest blog mergi la: Contents/Cuprins]

2 comments:

Anonymous said...

adica am intarziat doar 10 min si pentru asta amenda a fost de 60 lire, platibili jumate in 14 zile. chiar sa fi stiut ca era ilegala, tot nu era nimeni acolo cu care sa ai o discutie. Aveai doar hartia in geam si acolo diverse explicatii unde sa platesti.
oare sa se bazeze tocmai pe faptul ca un turist nu are timp/bani sa dea in judecata politia pentru 60 lire? sau nu vor sa-si piarda "renumele" ... : ))
cine stie?
cert este ca am fost uimiti de promptitudinea cu care au reactionat la ...trecerea timpului.
In Warwick am intarziat 2 min si deja era acolo politaiul, cu mentiunea ca a fost foarte amabil si nu ne-a taxat. Aici varianta ar fi fost sa mai platim la automatul respectiv pentru intarziere, dar pana la urma ne-a "iertat".
C.L.

MunteanUK said...

[EN] It seems the 'parking tickets problem' in the UK is inflamed again these days, as millions of motorists are "wrongly fined because restictions signs are unclear, misleading or simply wrong"...

[RO] Se pare că 'problema amenzilor de parcare' in UK se inflamează din nou în aceste zile, căci milioane de conducători auto sunt "amendaţi în mod greşit, din cauza că semnele cu resticţii sunt neclare, înşelătoare sau pur şi simplu eronate"...

http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/road-and-rail-transport/8025009/The-great-parking-fine-scandal.html