Friday, 11 May 2012

[EN] Worth trying in the UK / [RO] Merită încercat în UK (24)

[EN] It’s not the first delicious ‘British stuff’ that I recommend, but this one really makes it to my top of ‘3-5 best of the best’! [RO] Nu este prima ‘chestie britanică’ delicioasă pe care o recomand, dar aceasta chiar intră în topul meu 3-5 cele mai bune’!

[EN] Cranachan – an amazing, mouthwatering, traditional Scottish dessert. [RO] Cranachan  – un desert tradiţional scoţian uimitor, care îţi lasă gura apă.

[EN] Very simple ingredients (oatmeal, whipped cream, whisky, honey + a few raspberries or mint leaves), but great taste! [RO] Ingrediente foarte simple (fulgi de ovăz, frişcă, whisky, miere + câteva boabe de zmeură sau frunze de mentă), dar gust minunat!

[EN] The secret lies in soaking (in whisky!) and roasting the oatmeal. [RO] Secretul constă în înmuierea (în whisky!) a fulgilor de ovăz şi prăjirea lor.

[For all the episodes of this series, and all the posts on this blog go to/Pentru toate episoadele din această serie şi toate postările de pe acest blog mergi la: Contents/Cuprins]

2 comments:

eugen plesa said...

Arată foarte bine. Sincer, nu am mai auzit până acum de fulgi de ovăz înmuiați în wiskey. Deja salivez :))

MunteanUK said...

'Secretul' ar fi ca acei fulgi să fie şi prăjiţi puţin, iar îmbibarea să nu fie excesivă.

Confirm gustul excelent, dar nu pot da alte sfaturi despre 'preparare' pe care n-am încercat-o. Nu încă :-)