[EN] It’s not the first delicious ‘British stuff’ that I recommend, but this one really makes it to my top of ‘3-5 best of the best’! [RO] Nu este prima ‘chestie britanică’ delicioasă pe care o recomand, dar aceasta chiar intră în topul meu ‘3-5 cele mai bune’!
[EN] Cranachan – an amazing, mouthwatering, traditional Scottish dessert. [RO] Cranachan – un desert tradiţional scoţian uimitor, care îţi lasă gura apă.
[EN] Very simple ingredients (oatmeal, whipped cream, whisky, honey + a few raspberries or mint leaves), but great taste! [RO] Ingrediente foarte simple (fulgi de ovăz, frişcă, whisky, miere + câteva boabe de zmeură sau frunze de mentă), dar gust minunat!
[EN] The secret lies in soaking (in whisky!) and roasting the oatmeal. [RO] Secretul constă în înmuierea (în whisky!) a fulgilor de ovăz şi prăjirea lor.
[For all the episodes of this series, and all the posts on this blog go to/Pentru toate episoadele din această serie şi toate postările de pe acest blog mergi la: Contents/Cuprins]
2 comments:
Arată foarte bine. Sincer, nu am mai auzit până acum de fulgi de ovăz înmuiați în wiskey. Deja salivez :))
'Secretul' ar fi ca acei fulgi să fie şi prăjiţi puţin, iar îmbibarea să nu fie excesivă.
Confirm gustul excelent, dar nu pot da alte sfaturi despre 'preparare' pe care n-am încercat-o. Nu încă :-)
Post a Comment